Tekst: Annemiek van der Velden, loopbaanprofessional LoopbaanCollectief Oost

Duurzame inzetbaarheid, wie is daarvoor verantwoordelijk? De werkgever, de werknemer, beiden?

 

Wij vinden het belangrijk dat de medewerker  verantwoordelijkheid neemt voor werkplezier en veerkracht in werk en leven. Een goede balans in werk en privé is daar een onderdeel van.

 

Bijvoorbeeld de 50plusser krijgt veel voor zijn kiezen.

– Veranderende inhoud van werk, zoals meer computervaardigheden.

– In zorg en onderwijs steeds meer nadruk op bijhouden van rapportage en administratie.

– Daarnaast wordt men privé steeds meer ingeschakeld voor mantelzorg.

 

Het is van belang dat de medewerker als eerste zicht krijgt op wat er allemaal speelt. Daarna gaat het er om dat de medewerker ziet dat er beweging mogelijk is. Er  is altijd ergens speelruimte om zaken bij te stellen. Daarbij is het van belang dat een werkgever ook meedenkt in het faciliteren van die speelruimte. Hierbij denken wij bijvoorbeeld aan jobcraften (je huidige baan passend maken bij je actuele situatie).

 

Gezien de vele vragen die rond dit onderwerp leven heeft  LoopbaanCollectief Oost een training ontwikkeld over dit onderwerp.

In deze training gaan  de deelnemers concreet aan de slag. Ze krijgen zicht op die taken in hun werk waar ze energie van krijgen en die taken die hen juist energie kosten. Door het bespreken van die onderwerpen waar energiewinst is te behalen, vanuit de visie van jobcrafting, kunnen ze aan het eind van de workshop gelijk aan de slag met verbeteringen.

 

Een concreet voorbeeld: een medewerker was na een burn-out weer aan het re-integreren in haar oude functie. Ze werkte weer 8 uur per week. Na het doen van de oefening kreeg ze duidelijker zicht op wat haar energie gaf in het werk. Toen ontdektedat ze nu juist begonnen was met die taken die makkelijk leken, maar haar geen energie gaven! Met dit inzicht kon ze gelijk een gesprek aangaan met haar leidinggevende om haar takenpakket  tijdens de re-integratie bij te stellen.

Het gevoel dat ze nu pro-actief en onderbouwd het gesprek aan kon gaan, gaf haar alleen al nieuwe energie.