Tekst: Imelda Hanselman, loopbaanprofessional LoopbaanCollectief Oost
Foto: de posters/makers van Loesje

Een goed cv maken levert voor veel mensen die een (andere) baan zoeken regelmatig vragen op. Op 18 november waren we present op een druk bezochte grensoverschrijdende vacature- en loopbaanbeurs bij ICER in Ulft. En veel mensen gingen in op ons aanbod om een cv check te doen bij Marijke Visser, Joop Kuiper of Imelda Hanselman.

Het was een lange, intensieve maar ook nuttige dag. Naar schatting heb ik samen met de collega’s Marijke  en Joop  die dag circa 75 cv’s met de eigenaren besproken. Een paar veel voorkomende vragen breng ik naar voren.

  1. Werkloosheid: hoe hier mee om te gaan?

Graag benadruk ik nog eens dat een periode van werkloosheid geen aanleiding hoeft te geven tot schaamte. Ik merk telkens weer dat mensen hier best mee worstelen. Iedere zichzelf respecterende werkende zal werkloosheid eens of meermalen meemaken in zijn leven. Het is een normaal verschijnsel in de steeds flexibeler wordende arbeidsmarkt en snel veranderende economie. Je bent niet de enige! Terugkijkend naar mijn eigen loopbaan ben ik ‘gelukkig’ ook ervaringsdeskundige; ik ken die kant van het bestaan. Eén keer als schoolverlater in de economische crisis van de 80-er jaren van de vorige eeuw en één keer nadat mijn werkgever en ik volledig uit elkaar waren gegroeid. Werkloosheid is natuurlijk niet fijn, maar het is ook een kans; zo heb ik deze momenten wel gehanteerd. Een kruispunt om weer opnieuw keuzes te moeten én mogen maken voor je werktoekomst.

  • Geef de periode van werkloosheid een plaats op je cv. En geef het de naam die het verdient en die past bij jou en je situatie. Want waarschijnlijk heb je niet fulltime ‘op de bank gezeten’, toch? Bijvoorbeeld:

“Heroriëntatie op mijn loopbaan”
“Sabbatical”
“Zorg dragen voor kinderen”
”Mantelzorg”
“Studieperiode” of “Opleiding gevolgd”
“Vrijwilligerswerk”
“Uitzendwerk gedaan”

 

  1. CV: bondig en overzichtelijk

Het belangrijkste doel van het cv is bij de lezer de reactie oproepen: “die persoon wil ik spreken”! In pakweg 10 seconden ‘scannend’ lezen vindt dit besluit doorgaans plaats. Cv-lezers houden dus niet zo  van grote stukken aaneengesloten  tekst en ‘zoekplaatjes’ en raadsels om relevante informatie over jou te vinden. Wees informatief, duidelijk, bondig, feitelijk en zorg voor overzicht. Zorg dat je de lezer snel, prettig en doelgericht door jouw cv leidt. Hoe doe je dat?

  • Werk met titels, alinea’s, witregels, onderstreping, vette letters en bullets (opsommingen)
  • Belangrijkste zaken altijd bovenaan, zowel binnen rubrieken als tussen rubrieken onderling. Dus een a-chronologisch cv (van heden naar verleden).
  • Geen zinnen maar reeks van relevante trefwoorden en actieve werkwoorden. Vermeld concrete feiten. Maximaal 2 pagina’s
  • Wees je steeds bewust van die 10 seconden: wat wil jij dat bij de lezer op het netvlies komt?
  • Breng steeds naar voren: “wat heb ik die ander te bieden?” (in plaats van: “wat wil ik?”)
  • Beschrijf kort je werkinhoud, verantwoordelijkheden, sterke punten en resultaten
  • Lay-out is ondergeschikt aan inhoud.

banenbeurs_20_uur

Bezoekers van de beurs maakten kans op een gratis loopbaanwaardebon ter waarde van € 100 voor een loopbaangesprek met een loopbaanprofessional. De ‘trekking’ heeft plaatsgevonden en de winnaar is Heleen Westendorp. Gefeliciteerd Heleen!