Werkwijze TMA

Voor een start met talentontwikkeling is er nagenoeg altijd een goed moment. Wij gaan daarover graag met u in gesprek om te onderzoeken wat voor uw organisatie de aanleiding en behoefte is om (meer) aan talentontwikkeling te gaan doen. Wij hanteren daarvoor een op maat gemaakte werkwijze.

  1. We gaan in gesprek met de opdrachtgever om afstemming te bereiken over doelstellingen en verwachtingen.
  2. Medewerkers kunnen individueel de TMA-analyse en persoonlijke vragenlijst maken via de computer. Invullen duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten.
  3. Individueel toelichtingsgesprek met een gecertificeerde TMA-professional na het maken van de analyse. Iedere deelnemer krijgt een rapport.

 

Vervolgens zijn er diverse mogelijkheden om de TMA-methodiek verder in te zetten:

  1. Opstellen van competentieprofielen en deze matchen met de profielen van de medewerkers Dit geeft inzicht in hoeverre de huidige of toekomstige functie matcht met de medewerker.
  2. Uitvoeren van 90 of 360° feedback vragenlijsten. Aan de hand van deze uitkomsten kunnen de medewerkers met elkaar of met de leidinggevende in gesprek over de resultaten en mogelijke verbeterpunten.
  3. De uitkomsten van de TMA-analyse kunnen gebruikt worden voor POP-gesprekken: welke competenties zijn makkelijk ontwikkelbaar en gewenst voor een organisatie?
  4. In geval van mobiliteit kan de careeradvisor ingezet worden. Talenten kunnen gekoppeld worden aan mogelijke beroepen en sectoren. Vervolgens bestaat er een mogelijkheid om direct te zoeken naar passende vacatures.
  5. Teamsessie onder leiding van een TMA-teamprofessional gecertificeerde trainer waarin resultaten met elkaar gedeeld worden aan de hand van een teamanalyse. Dit geeft inzicht in de talenten en competenties van het gehele team en over- of onderbenut potentieel.

Winst voor organisaties die zich richten op talentmanagement (Gallup 2013):

%

Winst

%

Productiviteit

%

Klantwaardering

%

Ziekteverzuim

%

Kwaliteitsfouten

Enkele cijfers

91% Van de medewerkers voelt zich niet betrokken bij hun werk  (Gallup 2013). Dit kost bedrijven jaarlijks 6 tot 15 miljard euro (Nyenrode/Achmea 2011).

17% Van de medewerkers maakt gebruik van zijn of haar talenten op het werk. (Gallup 2008).

9% Van de medewerkers die worden gestimuleerd om hun competenties te verbeteren worden hierdoor meer gemotiveerd (Gallup 2010).

73% Van de medewerkers die zich kunnen richten op het ontwikkelen van hun talenten voelen zich meer gemotiveerd (Gallup 2010).