Tekst en foto: Imelda Hanselman, loopbaanprofessional LoopbaanCollectief Oost 

Iedereen komt wel eens op het punt in zijn loopbaan dat je je afvraagt: is dit het nu? Haal ik nog genoeg voldoening uit mijn werk? Wanneer ik iets anders zou willen gaan doen, wat zijn dan mijn mogelijkheden? Geen vreemde vragen als je bedenkt dat veel mensen zo’n 45 jaar van hun leven werkend doorbrengen.

Vragen, vragen.

Zelf was ik een jaar of 34 toen ik even niet meer wist hoe ik verder wilde in mijn werk. Zes jaar onderwijservaring en zes jaar personeelsvoorziening had ik erop zitten. En de routine sloop zoetjesaan in mijn werk. ”Hoe wil je verder” was de vraag van mijn leidinggevende. Of ik meer leidinggevende taken ambieerde? Dat was óók zo’n vraag…. tja…. Ik had nog nooit eerder dit soort vragen gehad en er ook niet eerder zó bij stil gestaan. Toch was er zeker reden om dat wel te gaan doen want ik voelde de aandacht en betrokkenheid  bij het werk verslappen.

Iemand denkt met je mee

Gelukkig was mijn werkgever zo’n 25 jaar geleden al dusdanig ‘modern’ dat ik de gelegenheid kreeg om het antwoord op die vragen met specialistische externe hulp uit te gaan zoeken. Een adviseur van een adviesbureau  liet mij een gedegen ontwikkelingsgericht onderzoek doorlopen waarin het licht grondig op mij gericht werd. Het werd een intensieve dag van testen, vragenlijsten, inclusief assessmentopdrachten om mijn ‘managementvaardigheden’ in de praktijk eens te toetsen.  Er volgde een gesprek over de uitkomsten en een uitgebreid rapport.

Snel veel antwoorden

Binnen relatief korte tijd kreeg ik antwoord op mijn vragen en zicht op het vervolg van mijn loopbaan. Leidinggevend werken zou haalbaar kunnen zijn. Maar nee, mijn keuze richtte zich op een andere richting. En daarmee zette ik de eerste stap in de richting van mijn huidige werk. Terugkijkend was dit  loopbaanonderzoek het keerpunt. Het gaf mij en mijn werkgever helderheid en richting en dat was goed.

Tips:

  • Stel tijdig jouw loopbaanvraag. Wacht niet tot ‘het water je aan de lippen staat’ en je werkplezier of -uitdaging volledig is weggevaagd.
  • Neem beide vragen serieus: Wat kan ik? Wat wil ik?
  • Durf rondjes te draaien op de rotonde (heel nuttig) maar ook een ‘onbekendere’ weg op te gaan.
  • Betrek anderen bij jouw loopbaanvragen. Heel verfrissend.

 

Zit je momenteel met een vraag? De loopbaancoach van LoopbaanCollectief Oost gaat samen met jou op zoek naar antwoorden en mogelijkheden.