foto: Roel Wijnanats

Tekst: Lieke Kalhorn, loopbaanprofessional LoopbaanCollectief Oost

Hoe ga ik dit nog 9 jaar volhouden?

Een onderwijsorganisatie meldde één van haar medewerkers aan voor coaching. Er dreigde uitval in verband met depressieve klachten. De medewerker van 56 werkte al jaren in het onderwijs. Eerst met heel veel passie, maar de laatste jaren met veel minder plezier. Er was veel gebeurd op haar school. De extra taken die ze altijd had voor de opvang van asielzoekerskinderen waren verdwenen. Ze had nu het idee dat ze “alleen nog maar” haar lessen draaide. Door de vele administratie had ze ook nog eens het gevoel dat ze minder tijd had voor de kinderen.

Tijdens het eerste coachingsgesprek kwam aan de orde dat deze medewerker haar werk echt niet meer leuk vond. Maar ze “moest” nog wel 9 jaar tot haar pensioen. Het liefste zou ze stoppen met werken, maar dat kon financieel niet. “Ik lijk wel een oude zeur”zei ze in het eerste gesprek “En dat is nou precies wat ik niet wil.” Vanuit die beweging zijn we in het volgende gesprek op zoek gegaan naar taken die deze medewerker nog wel met plezier deed. Waarbij ze “flow” ervoer.

–          Contact met groep 3 leerlingen, als ze net leren schrijven, als ze zo’n enorme ontwikkeling doormaken

–          Begeleiden van stagiaires

–          Maken van creatieve werkvormen voor leerlingen die wat achterblijven

–          Sfeer maken in de klas in mooie tekeningen, hoekjes etc.

Met dit inzicht is ze in gesprek gegaan met haar directeur om te kijken of er mogelijkheden waren om deze taken uit te voeren. De directeur kon haar vanuit deze proactieve houding, waarbij ze aangaf wat ze wel wilde in plaats van wat er allemaal mis was, nu een goede plek geven in het team. Voor de taken waarbij haar energie weglekte, zoals administratie zocht ze hulp bij collega’s (uitleg computerprogramma) en plande ze een vaste tijd per week in zodat het haar minder energie koste.

Een mooi voorbeeld van hoe een medewerker via jobcraften (het zelfde werk doen, maar met andere taken of taakinhoud) haar werk weer leuk wist te maken en in plaats van  “Ik moet nog 9 jaar” kon zeggen “Ik mag nog 9 jaar.”

Inmiddels geeft LoopbaanCollectief Oost met succes een workshop “Vitaal in eigen loopbaan” gericht op de 50-plus medewerkers. Daarover meer in een toekomstig blog.