Persbericht

Vastzittende werknemer wordt los gemaakt. 

Terwijl de arbeidsmarkt schreeuwt om flexibiliteit, blijven steeds meer mensen zitten uit angst elders niet meer aan de bak te komen. Dit is voor zowel werkgever als werknemer niet goed: de productiviteit neemt af en geestelijke en lichamelijke gezondheidsklachten nemen toe. Loopbaancollectief Oost begint daarom een toer langs 100 bedrijven, om deze gratis begeleiding te bieden bij het weer in beweging krijgen van hun werknemers. Employability noemen de zeven aangesloten loopbaancoaches dat. Imelda Hanselman is een van hen. “Het kan betekenen dat mensen binnen het bedrijf een nieuwe uitdaging vinden en productiever worden, het kan zijn dat ze een nieuwe werkgever gaan zoeken. Beide gevallen zijn vaak gunstig voor een bedrijf.”

De afgelopen jaren is door de crisis de arbeidsflexibiliteit van werknemers drastisch afgenomen. Mensen blijven zitten, omdat er weinig vacatures zijn en tijdelijke contracten meer onzekerheid bieden in tijden van crisis.

Foto: Sergey Nivens “Tegelijkertijd moeten we onder ogen zien, dat het geschiedenis wordt dat mensen 35 jaar bij één bedrijf werken. Er komen meer zelfstandigen en tijdelijke werkverbanden zullen steeds normaler worden. We moeten er alleen nog even aan wennen met zijn allen.”

Nieuwe wetgeving is er al voor in de maak. Enerzijds wordt de flexibele medewerker iets meer beschermd: de Wet Werk en Zekerheid komt er medio dit jaar aan. Anderzijds verloopt met nieuwe ontslagregels het afscheid van een ‘vaste’ werknemer soepeler. Voor deze medewerker wordt de WW verkort en gekoppeld aan een ‘ transitiebudget’: oftewel geld voor om- of bijscholing en begeleiding. Werkgevers worden zo medeverantwoordelijk voor de ’employability’ van hun werknemers.

Tegelijkertijd willen werknemers ook vaker loopbaanperspectief: persoonlijke ontwikkeling staat voorop. “Wij helpen werkgevers hierbij en laten zien hoe zij daar de vruchten van kunnen plukken.”

Hanselman verwacht dat, nu er een eind aan de crisis lijkt te komen, er ook weer meer vacatures ontstaan, en daardoor ook meer mobiliteit. “Maar zover is het nog niet, de vacatures lopen altijd achter op de economie.”

Bedrijven die een gratis loopbaanspreekuur voor twee werknemers of een gratis klankbordgesprek voor de personeelsadviseur willen, kunnen hiervoor terecht bij  Toer@loopbaancollectiefoost.nl. Ook zijn er themabijeenkomsten voor medewerkers mogelijk tegen sterk gereduceerd tarief. Wie het eerst komt die het eerst maalt. Loopbaancollectief Oost is een coöperatie van zeven loopbaanprofessionals die actief zijn in Oost Nederland, met een focus op Twente, Stedendriehoek en Achterhoek.

Foto: Sergey Nivens