Tekst: Joop Kuiper, loopbaanprofessional LoopbaanCollectief Oost, foto: Pixaby

Onlangs ontving ik dit leuke bericht in mijn mailbox.

Beste Joop,
Hierbij wil ik je bedanken voor je begeleiding. Door jou vragen ben ik me nog bewuster geworden van mijn kwaliteiten. Door ons voorbereidende gesprek kon ik redelijk ontspannen naar het sollicitatiegesprek en heb ik daar mezelf kunnen laten zien. De proefles verliep niet zoals ik had gehoopt maar het is fijn om te ervaren dat wat ik belangrijk vond en wie ik ben, genoeg was voor deze organisatie om mij te benoemen. Nogmaals bedankt voor je tijd en aandacht.
Met vriendelijke groet,
Janneke

Loopbaanversneller
Dit prachtige voorbeeld laat zien hoe je jouw loopbaan kan versnellen als je kiest voor professionele loopbaancoaching. Met Janneke heb ik een kort traject van 4 gesprekken doorlopen voor praktische ondersteuning bij haar sollicitaties. Een week nadat ik met haar nog een sollicitatiegesprek oefende is ze aangenomen! Natuurlijk kan ze het, ze is super geschikt voor de functie. Maar deze goede voorbereiding heeft haar wel geholpen om dit goed over te brengen. Ik heb er alle vertrouwen in dat ze een goede loopbaanstap heeft gemaakt.

Zet je in beweging
Dit is exemplarisch voor medewerkers die wij mogen ondersteunen als zij vastlopen in de loopbaan en zichzelf vragen stellen als:

  • “Hoe kan ik succesvol solliciteren?”
  •  “Wat wil ik nog met werk?”
  • “Wat moet ik doen om een positieve wending te geven aan mijn loopbaan?”

Zit je in eenzelfde situatie? Herken je deze vragen? Wacht dan niet langer en neem contact met ons op voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Met soms een paar gesprekken met een loopbaanprofessional kun je je loopbaan al versnellen.