Tekst: Imelda Hanselman, loopbaanprofessional LoopbaanCollectief Oost

Voor het raadplegen van je huisarts bezoek je het spreekuur.  Om bij juridische kwesties hulp of advies te vinden, is er een juridisch spreekuur. Er is een spreekuur bij een diëtist , een consultatiebureau, de arbodienst, een opvoeddeskundige en ga zo maar door.

 

LoopbaanCollectief Oost biedt nu het loopbaanspreekuur aan.                                              

Bij een loopbaanspreekuur kunnen medewerkers van organisaties aanschuiven bij een loopbaanprofessional van het collectief om de eigen loopbaanvraag te bespreken.

Met de organisatie maken we afspraken over hoe zij het loopbaanspreekuur willen inzetten. Gebruikelijk is een aankondiging in de interne mail/nieuwsbrief, waarbij een organisatie zelf de keuze heeft of medewerkers het spreekuur kunnen bezoeken zonder dat de organisatie dit weet. Ook bepalen we in overleg de vorm van terugrapportage bijvoorbeeld een rapportage op leeftijd en vraag, waarbij de medewerkers wel of niet anoniem blijven.

 

Ervaringen tot nu toe zijn positief.

Het spreekuur is laagdrempelig.

Het kunnen sparren met een onafhankelijk specialist buiten de eigenorganisatie geeft de medewerker ruimte.

Het spreekuur kan net dát duwtje geven om actief de eigen loopbaan ter hand te nemen.

Medewerkers komen met heel uiteenlopende en persoonlijke vragen, bijvoorbeeld over ander werk, opleiding, sollicitatievragen, balans werk/privé.

 

Imelda Hanselman: “Gemiddeld 45 minuten blijkt telkens weer voldoende te zijn om iemand adequaat te kunnen adviseren, activeren, instrueren of zelfinzicht te helpen verkrijgen.  Het ontmoeten van medewerkers op het spreekuur vind ik erg plezierig; ik kan al mijn ervaring daar op inzetten. Onze brede deskundigheid komt ons in het spreekuur goed van pas”

 

Ook geïnteresseerd in een laagdrempelig  spreekuur speciaal voor uw medewerkers? We denken graag met uw mee om dit te realiseren.

we zijn open