Tekst en foto: Imelda Hanselman, loopbaanprofessional LoopbaanCollectief Oost

Steeds vaker speelt LoopbaanCollectief Oost een actieve bijdrage in de ontwikkeling en employability (pre-mobiliteit) van medewerkers van organisaties.

Arbeid verandert voortdurend door o.a. robotisering, outsourcing. Economische dynamiek veroorzaakt het ene moment een tekort aan personeel en dan weer een overschot. Door demografische veranderingen hebben we o.a. te maken met vergrijzing en ontgroening. Complexere vragen van bijvoorbeeld klanten in Zorg, Welzijn en Onderwijs vraagt van medewerkers continue goede en up-to-date aansluiting bij benodigde competenties. Ook verschillende kabinetsbesluiten hebben gevolgen voor de arbeidsjuridische positie van personeel. Dit maakt dat het personeelsbeleid aan veel veranderingen onderhevig is. De enige constante lijkt te zijn, dat dit voortdurend verandert.

Loopbaancollectief Oost draagt steeds vaker vanuit haar expertise een steentje bij om medewerkers dynamisch, vitaal en inzetbaar te houden. Dat doen de loopbaanprofessionals onder andere in de vorm van trainingen en workshops. Soms op maat gemaakt voor medewerkers en soms juist gericht op leidinggevenden en/of HR-adviseurs.

Bevorderen van loopbaanmobiliteit
Dit is een training voor HR-medewerkers, mobiliteitsadviseurs en verzuimmedewerkers die zich bezig houden met mobiliteit, preventie van verzuim en loopbaanontwikkeling. Allen werkzaam in zorgorganisaties. Zij leren hoe zij medewerkers kunnen stimuleren tot beweging en ontwikkeling van loopbaancompetenties en hoe zij leidinggevenden kunnen ondersteunen bij dit proces.

Netwerken met LinkedIn
Opstellen van je cv
Twee workshops speciaal voor medewerkers van basisscholen in de regio die intern en extern loopbaanbewegingen maken en die actief willen netwerken met LinkedIn en/of goed voor de dag willen komen met een helder cv.

Vitaal in eigen loopbaan
Een workshop speciaal voor medewerkers van een schoolorganisatie in Twente om te onderzoeken wat ze zelf kunnen doen om vitaal te blijven in werk en leven.

Hoe profileer ik mezelf? 
Een workshop speciaal voor bezoekers van een werkmarkt die actief werk zoeken en zichzelf goed willen presenteren bij organisaties in de Achterhoek. Tevens kan iedereen gratis een cv-check doen.

Inzetbaarheid bevorderende workshops
Een breed aanbod van workshops voor medewerkers die actief aan de slag willen gaan met hun eigen inzetbaarheid en hier verantwoordelijkheid voor willen nemen.

 

Geïnspireerd geraakt voor onze bijdrage aan úw organisatie? Bel gerust. Wij denken graag met u mee en maken een aanbod op maat.