Tekst: Imelda Hanselman, loopbaanprofessional LoopbaanCollectief Oost. Foto: Pixaby

Onlangs sprak ik met een goede vriend over zijn vaste dagelijkse routines. Hij zei: “vastroesten is gebruik maken van een gewoonte”. Ik vond het een mooie en verfrissende invalshoek in ons gesprek over ‘vastgeroest raken’.  Er zijn blijkbaar méér manieren om naar hetzelfde te kijken.

 

Werkplezier onder de loep

In de workshop ‘Vitaliteit in eigen loopbaan’ is deze manier van ‘omdenken’ het uitgangspunt. We nodigen deelnemers uit om eens grondig het eigen dagelijkse leven onder de loep te nemen.  Om te onderzoeken hoe het gesteld is met vitaliteit en werkplezier. We markeren daarbij een onderscheid tussen werk en privéleven. Wat zijn factoren die dit beïnvloeden? Wat geeft uitdaging en wat kost meer energie dan het oplevert? En wie is eigenlijk verantwoordelijk voor je werkplezier: jij zelf,  je werkgever?

 

Ik doe mee!

Wat is de winst om de eigen vitaliteit te onderzoeken? Deelnemers aan de workshop geven o.a. deze motivaties bij aanvang:

  • “Ik kom altijd moe thuis van het werk; heb dan geen puf meer voor andere zaken. Ik vraag me af: hou ik het zo nog 20 jaar vol?”
  • “Ik ben nu herstellende van een burn-out; de bedrijfsarts tipte mij over deze workshop. Ik wil ontdekken waar ik plezier kan krijgen in mijn werk.”
  • “Ik wil graag fit de eindstreep halen. Zijn er andere manieren van werken?”
  • “Ik heb bewust gekozen om iets minder te werken. Hoe hou ik de balans tussen werk en privé?”

 

Automatisme roest

Deelnemers krijgen nuttige informatie en nieuwe invalshoeken aangereikt tijdens de workshop. Dit geeft de mogelijkheid om met andere ogen naar  hetzelfde te kijken.  Ook vinden deelnemers het heel waardevol om elkaars pijnpunten te herkennen en elkaar te kunnen spiegelen. Vaste gewoonten worden heroverwogen en leiden tot bewuste keuze voor voortzetting óf herziening. En beiden zijn natuurlijk prima!

 

Boetseer je eigen baan

Nieuwe inzichten, bijvoorbeeld over ‘jobcrafting’, geven praktische handvatten om direct de eigen baan zo aan te passen dat het al meer plezier en minder druk geeft. Precies zoals jobcrafting bedoeld is: het naar je eigen hand zetten van de werk (en privé) zodat je meer betrokkenheid, plezier, autonomie en zingeving kan ervaren. Net zo lang aan de knoppen draaien tot het voor elk individu verbetering geeft. Aan het eind van de workshop is dit wat het o.a. oplevert:

  • “Ik ga mijn werkomstandigheden verbeteren want dat kost me nu te veel energie”
  • “Ik ga onderzoeken hoe ik mijn takenpakket kan aanpassen door taken te beperken en delegeren”
  • “Ik ga onderzoeken hoe ik sommige taken voor mezelf leuker kan maken”

 

Nieuwsgierig geworden naar deze of andere workshops? Neem contact op; wij maken u graag enthousiast!