Tekst en foto: Imelda Hanselman, loopbaanprofessional LoopbaanCollectief Oost

Belangrijke leidraad die de loopbaanprofessionals van Loopbaancollectief Oost hanteren in het contact met mens & organisatie is zelfsturing. Een loopbaan waarbij iemand zelf regie neemt over de inhoud  en het verloop van de eigen loopbaan neemt, heeft nu eenmaal een grotere kans om tot bloei te komen.

Vaak komt iemand pas in beweging als er ‘pijn’ wordt ervaren in het werk zoals sleur, ontevredenheid, stress, overvraging, reorganisatie of ontslag.

Nog voordat de eerste pijnsignalen zich openbaren, heeft iemand echter al de mogelijkheid  om zichzelf bijeen te pakken. En ook als het werk nog bevalt kan het plezierig en nuttig zijn om een verkennend wandelingetje te maken naar een verandering in de loopbaan. Al is het maar om gedachten en wensen te blijven checken en inspiratie op te doen over nog onontdekte mogelijkheden en uitdagingen.

Met Zelfsturing, een actief woord. Wat dus wil zeggen dat het niet vanzelf gaat: iemand gaat sturen én iemand doet het zelf!  Zoals iedere reis kost het enige moeite om ergens te komen. Ook in een loopbaan. Iets wat moeite kost wordt meestal als waardevol ervaren.

Met de handen aan het stuur bepaalt iemand zijn eigen loopbaanroute. Mooi toch? Als wij loopbaanprofessionals daarbij helpen, nemen wij naast u plaats terwijl u zelf blijft sturen.

Deze tegeltjeswijsheid delen we graag met u.

Maak uw eigen werkplezier in 2015!